Vítejte v Dobré Trávě
Je vám více než 18 let?
Košík je prázdný
10 září, 2019 3 min
K výrobě CBD olejů jsou po celém světě používány různé druhy olejů, kvalitnější, i ty méně kvalitní. Mezi ty kvalitnější, které jsou zároveň nejčastěji využívány, patři:
Ostatní, méně kvalitní oleje mohou být rafinovány a míchány s různými druhy olejů dohromady, např. se slunečnicovým nebo sójovým olejem.
Velmi nám záleží na kvalitě našich produktů a také jsme si vědomi dokonalé synergie mezi olivovým olejem a endokanabinoidním systémem v našem těle, proto při výrobě saháme po tom nejlepším, co na trhu existuje - extra panenský olivový olej přímo z Toskánska.
Proč je olivový olej tělu tolik prospěšný?
Olivový olej zabíjí rakovinové buňky v těle
Extra panenský olivový olej obsahuje sloučeniny, včetně polyfenolu (oleocanthal), který má úžasnou vlastnost: dokáže zabíjet rakovinové buňky v těle člověka. Toto zjištění publikoval v časopice Molecular & Cellular Oncology tým vědců z Rutgers University a Hunter College v New Yorku v roce 2015. Z jejich výzkumu vyplynulo, že oleocanthal proniká dovnitř rakovinných buněk a ničí lysozomy, což jsou malé vnitřní váčky, které hromadí odpad. Oleocanthal viditelně poškozuje membránu těchto váčků inhibicí enzymu, což vede k oslabení buněčných funkcí a následnému odumření buňky, zatímco zdravé buňky zůstávají nepoškozené. (1)
Olivový olej snižuje cukrovku typu 2
Vědci z Neapolské univerzity zveřejnili v časopise Diabetologica výsledky svého výzkumu, ve kterém zkoumali dopad olivového oleje na jaterní tuk u pacientů trpících cukrovkou. Jejich výzkum ukázal 30% snížení obsahu jaterního tuku v játrech pacientů, kteří dodržovali předepsanou dietu s vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin, způsobenou olivovým olejem a oxidací mastných kyselin v játrech po jídle. Závěry výzkumu ukazují, že kvalitní olivový olej zvyšuje aktivitu antioxidačních enzymů a snižuje poškození jater. (2)
Olivový olej působí jako ochranné činidlo pro buňky a kosti
Olivový olej se vyznačuje svým vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin (85% kyseliny olejové). Obsah vitamínu E je ve srovnání s jinými rostlinnými oleji získanými ze semen nízký, protože olej pochází převážně z buničiny oliv. Většina vitamínu E se však nachází v endokardu, který zůstává v pevné části odpadu. Jednou z hlavních kvalit extra panenského olivového oleje je jeho koncentrace fenolových sloučenin. Té dosahujeme lisováním oliv za studena, na rozdíl od jiných jedlých olejů, které podléhají rafinančnímu procesu vedoucímu k silné ztrátě mikroživin, včetně fenolových sloučenin.
Odhaduje se, že 50 g olivového oleje obsahuje 2 mg jedné zvláště zajímavé sloučeniny: oleuropeinu. Oleuropein a jeho metabolity mají antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Mohou omezit oxidační stres, metabolické poruchy spojené s mnoha patologiemi. Bylo prokázáno, že konzumace extra panenského olivového oleje u zvířat zvýšila odolnost proti oxidaci osteoporózy a jeho účinek se ještě zvýšil, když byl režim doplněn o oleureopein. Antioxidační a protizánětlivé účinky olivového oleje se také zkoumaly na zvířatech, které konzumovaly olivový olej. Výzkum prokázal snížení výskytu zánětů ve srovnání s kontrolní skupinou, která konzumovala stravu na bázi slunečnice. Tyto výsledky byly nedávno potvrzeny demonstrací zlepšení antioxidační kapacity u starších lidí v ústavní péči, kteří dostávali stravu obohacenou o extrakt oleuropeinu a jeho deriváty po dobu šesti týdnů. (3)
CBD olej z extra panenského olivového oleje je bezpochyby nejzdravější a nejpřínosnější způsob konzumace CBD.
Zdroje:
(1) Oleocanthal rapidly and selectively induces cancer cell death via lysosomal membrane permeabilization. National Center for Biotechnology Information [online]. [cit. 06.09.2019]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4568762/
(2) Reduction in liver fat by dietary MUFA in type diabetes 2 is helped by enhanced hepatic fat oxidation. National Center for Biotechnology Information [online]. [cit. 06.09.2019]. Dostupné z: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27650287
(3) OCL - Oilseeds and fats, Crops and Lipids [online]. [cit. 06.09.2019]. Dostupné z: https://www.ocl-journal.org/articles/ocl/pdf/2014/05/ocl140030.pdf
Komentář musí být schválen předtím, než bude zobrazen
Sign up to get the latest on sales, new releases and more …